Sat | Početak sata | Kraj sata |
0. | 7:15 | 7:55 |
1. | 8:00 | 8:45 |
2. | 8:50 | 9:35 |
3. | 9:40 | 10:25 |
Veliki odmor | ||
4. | 10:45 | 11:30 |
5. | 11:35 | 12:20 |
6. | 12:25 | 13:10 |
7. | 13:15 | 14:00 |
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“, ove smo sunčane srijede odlučili posjetiti OPG Vesne Rožić Šibić u Nerežišćima.
Petnaest učenika nižih razreda i četiri koordinatorce Eko škole: Branka Šesnić, Ana Bodlović, Katarina Carević i Zdravka Koljatić uputili su se na njeno imanje Zogeterra koje je ime dobilo sastavljanjem obiteljskoga nadimka Zoge i riječi terra (zemlja). Imanje je u izgradnji samoodrživoga i samodostatnog obrasca, a namjera im je da postanu obrazovni uzor. Naši su učenici pratili gđu. Vesnu imanjem i putem otkrivali sve što ono krije, upoznali se s pojmom permakulture, hibrida, saznali o gradnji kompostnog WC-a, načinu prikupljanja kišnice za zalijevanje, ali i o postupku prirodnog filtriranja vode za piće. Dovoljno kako bi zaključili kako će se vratiti ponovno kako bi provjerili napredak radova.
Vlasnici, također, planiraju osposobiti prostor za kušaonicu i radionice za ljude koje zanima kako se održava voda, čuva sjeme starih sorti kojih imaju čak 23 vrste, uključujući i pomidora jabučara. Prezentacijom proizvoda i kušaonicom završen je razgled imanja, a Rožić Šibić počastila ih je s prirodno filtriranim sokom od kadulje, pitom od povrća, bobičastim voćem.