preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bol

Login
ŠKOLSKO ZVONO

Sat Početak sata Kraj sata
0. 7:15 7:55
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
3. 9:40 10:25
  Veliki odmor  
4. 10:45 11:30
5. 11:35 12:20
6. 12:25 13:10
7. 13:15 14:00
BOLSKI REPORTERI

INFORMACIJE

      

Priloženi dokumenti:
Informacije Bol 2023-2024.pdf

E-Dnevnik

Obljetnice i blagdani

              

         

 Dan kruha i jabuka 20. listopada

CINT SDŽ

EDIT CodeSchool

EDIT CodeSchool
SafetyNet

 

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 11. 2014.

Ukupno: 182390
Anketa
Kako vam se sviđa web www.skole.hr?




Arhiva dokumenata
EKO ŠKOLA

VELIKI LOV NA BILJKE

Mi jedemo odgovorno

 

Obrazovanje

Vremenska prognoza

GEOGRAFIJA

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Lucija Špacal, 23. 10. 2020.

 

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno se obilježavaju tijekom listopada kao znak zahvalnosti za sve plodove, darove i uspjehe kojima smo bili podareni. Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u školama pridonosi osvještavanju učenika o važnosti očuvanja i njegovanja ekološke poljoprivrede i zdravog načina života, a u konačnici i o svijesti o važnosti zaštite okoliša.

Slike pogledajte u foto-galeriji

 

 

 


Osnovna škola Bol je Dane kruha obilježila izložbom na kojoj su predstavljene neke zdrave namirnice užeg zavičaja (masline, maslinovo ulje, agrumi, suhe smokve, marmelade itd.), začinsko i ljekovito bilje karakteristično za otok Brač (lavanda, kadulja, ružmarin itd.), ali i neke namirnice koje se koriste i u širem zavičaju (kukuruz, pšenica, brašno itd.). Nezaobilazni su bili i pekarski proizvodi koji su bili zaštićeni odgovarajućim omotom. Postavljena izložba je dekorativnog karaktera. Osim namirnica i pekarskih proizvoda, izložba je bila dodatno obogaćena radovima učenika 3. razreda kojima su se prezentirale poslovice, pjesme o kruhu te njihovi literarni radovi.

Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje htjelo se učenike educirati o važnosti zdrave prehrane, očuvanju autohtonih sorti te im ukazati na važnost osjećaja zahvalnosti.  

Ana Martinić, knjižničarka OŠ Bol





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju