Sat | Početak sata | Kraj sata |
0. | 7:15 | 7:55 |
1. | 8:00 | 8:45 |
2. | 8:50 | 9:35 |
3. | 9:40 | 10:25 |
Veliki odmor | ||
4. | 10:45 | 11:30 |
5. | 11:35 | 12:20 |
6. | 12:25 | 13:10 |
7. | 13:15 | 14:00 |
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tradicionalno se obilježavaju tijekom listopada kao znak zahvalnosti za sve plodove, darove i uspjehe kojima smo bili podareni. Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u školama pridonosi osvještavanju učenika o važnosti očuvanja i njegovanja ekološke poljoprivrede i zdravog načina života, a u konačnici i o svijesti o važnosti zaštite okoliša.
Slike pogledajte u foto-galeriji
Osnovna škola Bol je Dane kruha obilježila izložbom na kojoj su predstavljene neke zdrave namirnice užeg zavičaja (masline, maslinovo ulje, agrumi, suhe smokve, marmelade itd.), začinsko i ljekovito bilje karakteristično za otok Brač (lavanda, kadulja, ružmarin itd.), ali i neke namirnice koje se koriste i u širem zavičaju (kukuruz, pšenica, brašno itd.). Nezaobilazni su bili i pekarski proizvodi koji su bili zaštićeni odgovarajućim omotom. Postavljena izložba je dekorativnog karaktera. Osim namirnica i pekarskih proizvoda, izložba je bila dodatno obogaćena radovima učenika 3. razreda kojima su se prezentirale poslovice, pjesme o kruhu te njihovi literarni radovi.
Obilježavanjem Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje htjelo se učenike educirati o važnosti zdrave prehrane, očuvanju autohtonih sorti te im ukazati na važnost osjećaja zahvalnosti.
Ana Martinić, knjižničarka OŠ Bol